Styrkeløft

I OBBC har du også mulighed for at få en styrkeløftslicens og stille op til stævner sammen med de andre styrkeløftere.

Hvad er styrkeløft?

Styrkeløft er en styrkesport, hvor man konkurrerer i disciplinerne squat, bænkpres og dødløft. Øvelserne tester din styrke i forskellige dele af kroppen – især ben, hofter, ryg og overkroppens pressemuskler. Samtidig er det generelt gode øvelser, hvis man gerne vil være stærk og muskuløs.

 

Til et styrkeløftstævne konkurrer man i hvem der på i alt tre forsøg i hver af disciplinerne kan løfte mest muligt vægt, enten i en enkelt disciplin eller samlet for en total i det, man kalder en trekamp. Man kan vælge at deltage i forskellige kategorier af styrkeløft, hvor forskellige mængder af udstyr tages i brug. I klassisk styrkeløft drejer det sig om brugen af bælte, knævarmere i neopren og håndledsbind, imens man i udstyrsstyrkeløft træner og konkurrerer i forskellige dragter, der understøtter præstationen i de forskellige discipliner.

Til de forskellige stævner opdeles man ud fra køn, vægtklasser og til nogle stævner også i forhold til alder (fra sub-junior, til junior, senior og de forskellige masters-kategorier). I hver klasse konkurreres der således i at løfte mest muligt og ved de fleste stævner bruger man også en pointberegner (løftede kg i forhold til kropsvægt) til at afgøre stævnets bedste løfter og klub på tværs af de forskellige klasser.

Hvis du er nysgerrig på at stille op i styrkeløft, gerne vil blive bedre til squat, bænkpres og dødløft eller måske bare gerne vil møde andre, som deler din interesse for at løfte tunge ting, så er du altid velkommen til at tage kontakt til styrkeløfterne i OBBC eller bede receptionen om at sætte dig i kontakt med styrkeløftsrepræsentanten.

Du er også velkommen til at skrive til Stefan, der står for Licensløfterne i OBBC: kontakt@stefanmoos.dk mail

Styrkeløft opdeles desuden i kategorierne ”raw” og ”udstyr”. I rawkategorien må der ikke bruges andet udstyr end bælte, neopren knæsleeves og wristwraps. I udstyrskategorierne må løfterne derudover anvende specielle dragter og bænkprestrøjer samt knæbind.